onsdag 11 februari 2009

I måndags åt jag lunch med en studentkamrat. Vi träffas då och då. En eller ett par gånger per år arrangerar vi en lunch för oss som tog studenten 1965 i Norrtälje. Våra kamrater är spridda över världen och Sverige. Alla börjar vi nu bli pensionärer. Det är väldigt roligt att träffas.

Vi utväxlade under lunchen tankar om konsultande och arrangemang för företagandet i kommunen. Vi är båda engagerade i organisationer som stödjer företagsamhet. Det finns många i Norrtälje, Handelskammaren, Nyföretagarcentrum Roslagen, Företagskompetens i Roslagen, Roslagsmentorer, Coompanion Roslagen, Företagarna Roslagen etc.

Jag deltog sedan i ett möte med Campusgruppen. En grupp som är tillsatt för att medverka till utveckling av Campusområdet. Antalet studenter på området ökar rätt kraftigt, vilket är väldigt glädjande.

I tisdags hade vi möte i kommunfullmäktiges presidium. Vi håller till i Rådhuset vid Stora Torget i Norrtälje. Det känns litet högtidligt. Förutom att planera nästa fullmäktigemöte, så började vi planera nationaldagsfirandet. I år blir det på Stora Torget, då Societetsparken är fylld med Twin Clubs motorcyklar.

På kvällen deltog jag i en redovisning av en resa till Gambia, som elever och lärare på Rodengymnasiet hade gjort i december. Det är en återkommande resa. Att ungdomar får komma ut i världen och se att det finns fattigdom och elände också är bra, tror jag. Vi människor är väldigt lika, trots en massa olika förutsättningar i språk, religion, kultur, etnicitet, klimat etc. Vi har samma grundläggande behov och drifter. Så ut och res i världen!

Nu, idag, förbereder jag den vanliga radiosändningen, som sker på onsdagar kl 18 i Radio Roslagen. Sändningen går på 107,8 och 104,1 i Norrtälje kommun. Det går att lyssna på nätet i direktsändning också på länken via radions hemsida www.radioroslagen.se .

Inga kommentarer: