onsdag 28 oktober 2009

Onsdagen den 28 oktober i Norrtälje, Roslagen - Diverse disparata tyckanden

Idag kunde vi läsa i Norrtelje Tidning om att Flygfyrenområdet ska få utvecklas. Varför går det inte att läsa på kommunens hemsida? Överklagandet till regeringen avslogs. Det är bra och viktigt att området får vidareutvecklas. Norrtälje lever av handel. Personligen ser jag fram emot att få in Clas Ohlson på området – gubbdagis. Men det visar sig att det är många kvinnor som besöker Clas Ohlson. Men det är viktigt att Norrtäljes statskärna får utvecklas också.

Provvalet till riksdag och landsting för M pågår. Alla medlemmar har möjlighet att delta. Se min provvalsprofil http://www.moderaterna.net/provval/?type=lf&a=no&k=1058 . Jag kandiderar till landstinget. Senare kommer provvalet till kommunen – Norrtälje.

Volvo PV kanske säljs av Ford till Kina. Ja, varför inte. Det var inte många arbetare på Volvo som var positiva. Men hur ska man göra då? Ska staten gå in och köpa Volvo PV och med skattemedel stå för framtida förluster? Är staten en bra biltillverkare, som kan marknaden?

Men statens bolag går bra, riktigt bra. Nordea, Telia Sonera, Vattenfall. Ska staten äga bolag som andra kan äga? Ska staten leva på affärsmässiga villkor? Nej, anser jag. Och det gäller lika för alla offentlig ägda bolag? Sätt en politiker i en bolagsstyrelse och vederbörande blir bolagskramare – oberoende av politisk färg.

Det offentliga ska ha sin ekonomi från skatter. Punkt.

1 kommentar:

CissiN sa...

Bra att du länkar från fb för då kunde även jag hitta hit!
Alltid roligt att Norrtäljes handel utvidgas, Clas Ohlson är ett gubbdagis men det går inte att komma ifrån att de har bra priser och att det är väldigt roligt att gå runt och titta i butiken.
Instämmer i det du skriver om Volvo, det är inte optimalt om staten skulle äga företaget.
/Cissi