onsdag 14 mars 2007

Helgen - 10 mars 2007 i Örebro

Moderaternas kommunala rikskonferens i Örebro var en rätt fantastisk upplevelse. Jag har varit på ett flertal sådana, men nu var vi rejält många. Det var 1 800 deltagare. Vi har aldrig varit så många. Kvaliteten var mycket hög på alla seminarier.

Partisekreteraren Per Schlingman hade många kloka saker att säga. Vi moderater och borgerligheten, där vi sitter i majoritet, måste leverera det vi har lovat i valrörelsen. Det ska också levereras med kvalitet. Vi måste lyssna på vad människor har att säga och vad de önskar av det offentliga systemet. Lyssna mer och prata mindre.

Alliansregeringen var företrädd från alla partier i majoriteten. Det visade sig känna en samhörighet och verkade trivas tillsammans. Det behövs om man ska orka hålla ihop under de 4 åren.

Statsminister Fredrik Reinfeldt deltog på minglet på fredagskvällen. Alla de 1 800 ville förstås prata med Fredrik. Som avslutning på konferensen talade Fredrik till hela konferensen. En mycket stor del av talet ägnades åt klimatfrågan. Man kände hans engagemang och ärlig uppsåt att medverka till en lösning. En lösning som inte förpassar oss tillbaka till medeltiden, utan till tekniska lösningar på dagens miljöproblem. Det kändes mycket bra.

Inga kommentarer: